Zawiyah M Amin

Zawiyah M Amin
Director at Bio Greeno

Golden ClamGreeno® adalah satu-satunya syarikat yang membawa Golden Clam® kepada dunia. Golden Clam® ialah sejenis makanan unik dan semulajadi yang terbaik untuk hati.

APAKAH ITU GREENO® Golden Clam®?
mampu untuk perlindungan dan pengaktifan semula hati
disahkan sebagai makanan HALAL
mencegah dan memperbaiki keadaan penyakit jantung, buah pinggang dan penyakit pankreas dengan berkesan
selaras dengan piawaian HACCP dan ISO 9001:2000
semulajadi dan berasal dari satu-satunya ladang air mata air tawar semula jadi dan alga hijau organik di dunia
tiada kesan sampingan
tiada bahan perangsang
tiada kalori
pengesahan klinikal
tiada logam berat, kolesterol rendah
selamat dengan pengambilan ubat-ubatan lain
suplemen pemakanan yang unik di pasaran
kaya dengan protein, asid amino, kolina, glikogen, arginina, ornithine, taurina, vitamin (B2, B6 & B12), fosforus dllKima disanjung sebagai "Makanan terbaik untuk hati"
Menurut catatan buku-buku klasik yang ratusan tahun dahulu, kima ialah hadiah semulajadi terbaik kepada kesihatan manusia.

Dikeluarkan di satu-satunya kolam alga organik dan ternakan air tawar semulajadi di dunia, GREENO® Golden Clam® kaya dengan zat-zat yang membantu memperbaiki hati, meningkatkan sistem pertahanan tubuh, meningkatkan tenaga dan stamina.
Apa yang anda makan, di mana yang anda tinggal dan apa yang anda lakukan akan mempengaruhi prestasi hati anda. Ketegangan yang disebabkan oleh kerja, waktu kerja yang panjang, kurang rehat dan tidur, meminum minuman beralkohol dan merokok, diet dan pemakanan yang tidak seimbang akan menyebabkan kelesuan fizikal dan akhirnya menyebabkan penurunan tahap kesihatan. Jika hati anda tidak dapat berfungsi dengan baik, anda akan mengalami beberapa simptom termasuklah sembelit, hilang selera, mual selepas memakan makanan berlemak, mulut terasa berminyak, sentiasa sakit kepala (bukan disebakan oleh tekanan), masalah kulit, kehilangan libido, stamina rendah dan lain-lain lagi.


Hati adalah kelenjar dan organ terbesar di dalam tubuh badan manusia. Beratnya adalah kira-kira 1.2 kg hingga 1.5 kg. Ia umpama sebuah kilang kimia yang komplek dan berkerja 24 jam sehari, dan dianggarkan mempunyai lebih daripada 500 jenis fungsi dijalankan olehnya. Ia adalah organ penyahtoksikan yang terpenting dalam badan manusia. Ia adalah unik kerana mempunyai keupayaan untuk tumbuh semula dan masih boleh berfungsi lagi walaupun telah mempunyai kerosakan 80% tanpa rasa sakit. Penyakit-penyakit hati biasanya dirujuk sebagai “pembunuh senyap”. Kebanyakan orang tidak perasan bahawa mereka telah menghidap penyakit hati sehinggalah tahap akhir.

Huraian ringkas fungsi-fungsi utama hati adalah seperti berikut :
mengawal paras asid amino , lemak dan gula di dalam darah
menguraikan makanan dan menukarkannya kepada tenaga
menghasilkan hempedu di mana ia penting di dalam proses pencernaan lemak
membersihkan bendasing yang berbahaya daripada partikel darah
melawan jangkitan di dalam tubuh
menguraikan atau meneutralkan dadah dan toksin
menyimpan vitamin , zat besi dan zat-zat lain yang penting
menyelaraskan pelbagai jenis hormon termasuklah hormon seksual


PENYELIDIKAN PERUBATAN
1980Penyelidikan perubatan daripada Professor Jepun menunjukkan 82% daripada 853 pesakit hati telah sembuh atau bertambah baik setelah dirawat dengan mengunakan estrak kima.
1982Penyelidik perubatan daripada pasukan perubatan Jepun menunjukkan bahawa kima dapat mengawal hati berlemak, mengelakkan peningkatan AST & ALT dan mengurangkan kematian sel hati.
1994Pakar hati Professor Gong telah menjalankan penyelidikan selama 6 tahun ke atas kima dan mendapati bahawa protein di dalam estrak kima mempunyai keupayaan mencegah kanser, khususnya kanser hati.
1998Pakar hati & Kolestrol, Professor Lim menemui bahawa kima boleh mengelakkan pengerasan saluran darah dan penyakit kardiovaskular.
1999Pakar kolesterol dan kardiovaskular, Professor Lim mengesahkan bahawa kima dapat mengurangkan indeks ALT & AST dalam hati.
2003Penyelidikan Universiti Tzu Chi telah mendapati bahawa kima bukan sahaja baik untuk hati, bahkan ia juga baik untuk kesihatan jantung , pankreas dan ginjal.


GREENO® Golden Clam® kaya dengan protein, termasuklah lapan asid amino yang diperlukan, Kolina, Glikogen, arginina, ornithina, taurina, vitamin (B2, B6 & B12), kalsium, zink, fosforus dan banyak lagi. Menurut penyelidikan klinikal di Jepun dan Taiwan,kima sangat berkesan untuk mempertahankan dan menguatkan fungsi hati, mencegah dan memperbaiki hati, jantung, buah pinggang dan penyakit pankreas dan boleh membantu mengawal kanser khususnya kanser hati.

Proses Pemulihan
Berikut adalah kemungkinan kesan tindak balas peringkat awal dan proses pembuangan toksin sewaktu memulakan pengambilan SpringLifeTM dan Golden Clam®:

TINDAK BALASPENYEBAB
• MengantukMasalah hati
• Letih and PenatMasalah di bahagian dada
• Muntah-muntah dan kulit rasa gatalMasalah sistem penghadaman
• Pening atau sakit kepala / susah tidurTekanan darah dan masalah paru-paru
• DemamDarah tidak seimbang dan pekat
• KentutMasalah usus kecil dan besar
• BerpeluhHaba dalam badan
• Cirit-biritMasalah limpa dan hati
• Sakit tekak dan kerongkongMasalah paru-paru
• Sengal sendiMasalah saraf darah
• Bengkak-bengkak badanMasalah buah pinggang
• Sakit pinggangMasalah buah pinggang
• Najis berdarahKekerasan hati dan masalah anus
• SembelitMasalah usus besar
• Kencing berbauMasalah buah pinggang
• Susah buang air kecilMasalah urat dan buah pinggang
• Kencing manis bertambah dan bengkak-bengkak pada badanMasalah hati dan pankreas
• Darah tinggi bertambah, tekanan pada bahagian kepala dan pening kepalaMasalah saraf darah
• Pengaliran haid berlebihanMasalah limpa lemah
• Kurang selera makananLimpa sejuk
• Gatal bahagian mataMasalah urat mata dan buah pinggang
• Gatal hidungResdung
• Mengantuk pada siang hari, kencing kerap, kesenakan, mulut dan kerongkong keringKeasidan darah
• Bengkak pada bahagian muka atau kakiKekurangan protein
• Jerawat bertambahMasalah pengaliran darah di lapisan kulit muka
------------------------------------
SOALAN LAZIM------------------------------------

S:Bolehkah orang yang mempunyai kolestrol tinggi dan masalah kardiovaskular mengambil Golden Clam®?
J:Golden Clam® sangat kaya dengan kolina. Kolina boleh merendahkan kadar kolestrol LDL, biasanya dikenali sebagai kolestrol tidak baik, dan meningkatkan kadar kolestrol HDL, juga dikenali sebagai kolestrol baik. Keadaan ini dapat memberi pengaruh baik kepada penyakit vaskular.

S:Apakah sukatan yang dicadangkan untuk pengambilan Golden Clam® (bilangan Golden Clam® yang perlu diambil)?
J:Sukatan yang dicadangkan ialah 3 tablet setiap hari untuk dewasa dan satu tablet sehari untuk kanak-kanak dibawah 12 tahun.

S:Apakah kebaikan khasiat kandungan kalsium di dalam Golden Clam®?
J:Jenis kalsium di dalam Golden Clam® ialah kalsium dari mutiara.
Kalsium mutiara ialah kalsium berion aktif dan sedia untuk diserap oleh tubuh manusia. Fungsinya adalah untuk mengaktifkan mekanisma pengimbangan kalsium bagi mencapai pengimbangan di antara penyerapan and pelepasan. Organ-organ kita dan sistem peredaran akan mengambil kalsium apabila menghadapi keadaaan kekurangan kalsium, manakala mereka akan melepaskannya apabila menghadapi keadaan kelebihan kalsium. Dengan cara ini, tidak akan menimbulkan keadaan yang kelebihan atau kekurangan kalsium di dalam badan. Secara ringkasnya, kalsium mutiara akan menambahkan kalsium kepada badan semasa kekurangan kalsium dan mengkordinasi mekanisma penambahan kalsium secara semulajadi – Inilah fungsi yang selalunya tidak ada dalam kalsium tambahan lain di pasaran.
Badan kita memerlukan kalsium dan phosporus pada masa yang sama untuk memudahkan penyerapan kalsium. Keberkesanan pelepasan kedua-dua kalsium dan phosporus adalah berbeza kualitinya bergantung kepada sumber-sumbernya, samada haiwan mahupun tumbuhan. Ratio keberkesanan pelepasan oleh Golden Clam® ialah lebih kurang 3 : 1.

S:Bilakah masa yang paling sesuai untuk mengambil GREENO® Golden Clam®?
J:Mengikut tabib China, darah mengalir ke hati kita di antara pukul 1.00am pagi hingga pukul 3.00am pagi. Oleh sebab itu, waktu terbaik untuk pengambilan GREENO® Golden Clam® ialah waktu malam, sebelum tidur (sebelum 11.00pm malam).

S:Berapa lamakah kesan pengambilan Golden Clam® dapat dilihat? Apakah kesan-kesannya?
J:Semasa proses pengekstraskan, molekul-molekul amino asid telah dipecahkan kepada molekul-molekul yang lebih kecil( sekuen peptide pendek). Hasil dari proses ini, kesannya dapat dirasa dalam masa lebih kurang 30 minit hingga 2 jam selepas seseorang mengambil Golden Clam®, ini kerana sel-sel akan menyerap molekul yang lebih kecil tanpa perlu melalui proses pemecahan lagi.
a: Memperbaiki stamina, tidak ada kelesuan (B2, B6, B12)
b: Memperbaiki konsentrasi, kejelasan pemikiran dan lebih fokus (kolina)
c: Mudah untuk tidur pada waktu malam (kolina,kalsium dan phosporus)
d: Penglihatan yang lebih baik keesokan paginya
e: Lelaki akan kekal cergas dan merasa lebih bertenaga dalam masa 3 – 7 hari ( arginina, zink)

S:Adakah sesiapa yang patut mengelakkan daripada mengambilnya?
J:Tidak. Golden Clam® ialah produk makanan semulajadi.

S:Adakah mana-mana makanan yang perlu saya hindari semasa pengambilan Golden Clam®?
J:Tiada. Golden Clam® adalah 100% semulajadi; ia adalah makanan dan bukannya ubat. Bezanya dengan makanan biasa adalah Golden Clam® berada dalam bentuk yang sangat tinggi konsentrasinya. Ia adalah tidak mempunyai sebarang larangan.

Untuk Warga Tua

S:Berapa banyak nutrient Golden Clam® yang boleh diserap oleh orang yang telah berusia? Adakah ia berbeza daripada golongan yang berbeza umurnya?
J:Kualiti penyerapan tidak ada kena-mengena dengan tahap usia seseorang. Walau bagaimanapun, kualiti penyerapan sel-sel usus kecil setiap individu memberi kesan kepada kadar penyerapan nutrien.

S:Bolehkah seseorang yang tinggi asid urik dan mempunyai gout mengambil Golden Clam®?
J:Ya. Mengikut < Compendium of Materia Medica>, kima berfungsi untuk menyejukkan hati, memberi khasiat kepada hempedu dan menggalakan pembuangan air kencing. Oleh sebab itu, ia akan meperbaiki kondisi pesakit gout.

S:Bolehkah seseorang dibawah preskripsi sakit jantung, tekanan darah tinggi atau ubatan lain mengambil ekstrak kima?
J:Boleh. Ini kerana pati Golden Clam® adalah makanan dan bukannya sejenis ubat, tidak ada apa-apa larangan untuk pengambilannya.

*Mengikut statistik, terdapat lebih kurang 600 jenis ubat-ubatan di pasaran yang boleh merosakkan hati. Ini termasuklah penahan sakit yang terkenal di kalangan kita. Sesetengah perubatan herbal boleh menyebabakan hepatitis; adalah sangat penting untuk mengambil tahu mengenai perkara ini.

Untuk Kanak-kanak

S:Bagi kanak-kanak yang tidak dapat memakan Golden Clam® secara tablet, bolehkah ia dihancurkan kepada serbuk atau ditambah ke dalam minuman?
J:Ya, ia juga boleh dikunyah. (rasanya seperti sotong bakar kerana kima diternak oleh alga hijau)

Untuk Wanita

S:Golden Clam® ialah makanan kesihatan yang boleh diambil oleh wanita mengandung. Adakah ia sepanjang waktu mengandung atau adakah ia mempunyai apa-apa had ke atas jangka waktu tersebut?
J:Tiada apa-apa had atau halangan.
 1. Tiga bulan pertama di dalam kandungan adalah jangka masa paling kritikal kerana sel-sel otak, stem otak dan saraf-saraf spinal embrio mula berkembang. Salah satu kandungan utama Golden Clam®, iaitu kolina memainkan peranan penting untuk mengembangkan sel-sel otak dan sistem saraf.
 2. Wanita mengandung memerlukan nutrisi lengkap sepanjang panjang semasa sepuluh bulan mengandungnya. Golden Clam® dapat membekalkan” protein lengkap” kepada ibu mengandung (sementara itu, ia juga kaya dengan pelbagai jenis asid amino)
 3. Kandungan kalsium dalam Golden Clam® adalah dari kategori kalsium mutiara, iaitu yang sedia di serap oleh badan manusia. Ratio yang ideal bagi penyerapan kalsium dan phosporus ialah 3: 1.
 4. Ia boleh menyingkirkan kesan keracunan ke atas bayi dalam kandungan dan menghindari demam selepas kelahiran.
 5. Demam kuning adalah kondisi yang paling membimbangkan bagi bayi yang baru lahir. Sebagai langkah pencegahan, nutrisi dan metabolisma badan adalah paling penting dalam kondisi ini ( menurut < Compendium of Materia Medica>, kima boleh menyingkirkan demam kuning)

S:Adakah ia memberi kesan positif kepada bentuk badan wanita dan kondisi kulitnya?
J:Ya.
 1. Kolina menghapuskan kolestrol LDL dan lipid lemak melalui metabolisma; secara tidak langsung ia memberi bentuk badan kepada wanita.
 2. Keratin adalah dibentuk oleh protein. Kima mempunyai kandungan protein sempurna yang tinggi; secara tidak langsung ia membantu kulit dan rambut mempunyai tekstur yang lebih halus dan kilauan semulajadi.

Untuk Lelaki

S:Apakah kesannya kepada lelaki yang mempunyai jadual harian yang sibuk dan sentiasa di bawah tekanan kerja?
J:
 1. Sebelum melakukan aktiviti harian, ambillah Golden Clam® dahulu dapat membantu :
  1. Menghindari dari kemabukan dan sisa alkohol tidak mudah tinggal dalam hati.
  2. Memperbaiki fungsi pembuangan toksid pada hati walaupun tempat tersebut sangat sesak dan dipenuhi dengan asap rokok.
 2. Sebelum mesyuarat, ambil Golden Clam® untuk menenangkan pemikiran, konsentrasi, mengembalikan kilauan pada mata, merehatkan otot dan menghindari kelesuan.
 3. Apabila anda berada di sebuah pertarungan minum, mengambil Golden Clam® untuk membantu mengekalkan pemikiran jelas.
 4. Selepas minum : a. Mengurangkan simptom-simptom kemabukan b. Melegakan kesakitan selepas terlebih minum, termasuklah sakit kepala, tidur lena, kesukaran untuk bangun dan kelesuan selepas bangun dari tidur.

S:Komponen manakah di dalam Golden Clam® membantu aktiviti sperma dan pengeluaran cairan testis?
J:Arginina. Ia melonjakkan dan mengekalkan stamina, zink organic - Menambahkan pengeluaran testosteron dan bilangan serta aktiviti sperma.


------------------------------------
SILA HUBUNGI
------------------------------------
Puan Zawiyah Binti Mohd Amin
+6 010 225 7305
zawiyahamin@gmail.com

No comments:

Post a Comment